ForsideArtiklerBilforsikring, når du kører bil i udlandet
car2gi

Når du er på ferie rundt omkring i verden er det ofte oplagt at leje en bil.

Men en af de ubekendte herved er forsikringen. Din danske bilforsikring gælder nemlig ikke, når du kører i en lejet bil i udlandet.

Reglerne varierer også afhængigt af hvordan, du lejer din bil. Vi kigger på et par muligheder her.

Car2Go

2 Car2Go SmartCars

2 Car2Go SmartCars

Hvis du rejser til storbyer har du mulighed for at benytte dig af tjenesten Car2Go.

Netop Car2Go er et delebilskoncept med 200 biler alene i København og mange flere rundt omkring i andre store europæiske byer, herunder Stockholm, Paris og Berlin. Du har et kort i pungen du kan låse bilerne op med og så betaler du ca. 3 kroner i snit for at køre rundt i dem.

Forsikring er inklusive i prisen. Også når du kører i udlandet. Vær dog opmærksom på din selvrisiko, der er op til 5.000 kroner for store skader.

Lejet bil med selskab

De fleste lejer stadig bil med et af de store udlejningsselskaber som Sixt, Hertz eller Eurocar.

Her betaler du selvstændigt for at få en forsikring oveni.

Du skal have en ansvarsforsikring når du lejer bilen. Om du ønsker en kaskoforsikring er dog op til dig selv.

Selvrisikoen er ofte høj med lejede biler og du kører i et land, du ikke er vant til. Du kender ikke gaderne og måden, hvorpå folk kører. Derfor anbefaler vi som udgangspunkt, at du tegner en kaskoforsikring med en lav selvrisiko. Det koster et par hundrede kroner ekstra, men risikoen for at komme galt afsted med din bil på ferie er større end hjemme.

Egen bil med på ferie

mazda cx7

Hvis du har taget din egen bil med på ferie gælder din almindelige bilforsikring.

Det eneste du i denne forbindelse bør være opmærksom på er hvor mange kilometer kørt, din forsikring dækker. En almindelig bilforsikring i Danmark dækker mellem 30.000 og 50.000 kilometer. Hvis du kører meget hjemme og tager på en meget lang kør selv-ferie risikerer du at komme over dette tal. Derved kan din præmie stige.

Hvis din bil er leaset er du begrænset på antallet af kilometer og overkørte kilometer vil koste dig dyrt. Her giver det sandsynligvis bedre mening for dig at flyve ned og så leje en bil, når du er ankommet til destinationen.

Det sparer du også meget tid på og tid er, som bekendt penge.

Du kan med FindForsikring få tilbud på din bilforsikring. Tilbuddene er gratis, så det værste der kan ske er, du bruger 10 minutter. Tryk på linket her for at indhente dine 3 tilbud.


Kommentarer

Bilforsikring, når du kører bil i udlandet — Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *